Hasiera > Ikertzaileen Gau Europarra > Gau Europarra > Aurreko edizioak > 2024 > Catas con ciencia
“Zientziazko dastaketak” saioan aukera izanen duzu bost zentzumenez ezagutzeko NUPen ikertzen diren produktuak, hala nola garagardoa, ardoa edo nekazaritzako elikagaien arloko azpiproduktuak, antioxidatzaile indartsu bihurtuak eta bakterioetan aberatsak.
Haien bidez, ikertzaileek produktuetan eta haien propietateetan barrena gidatuko zaituzte, eta, bitartean, zer ikerketa egiten ari diren azalduko dizute.
Ikerketa institutua:
Biologia Aplikatuko Diziplina Anitzeko Ikerketa Institutua (IMAB)
Tokia: Civican
Eguna: irailak 27, ostirala
Saioak: ordubeteko bi saio
- 18:00etan gaztelaniaz
- 19:00etan euskaraz
Aforoa: 25 lagun saio bakoitzean
ITXI DA INSKRIPZIOA. Postu hutsak jarduerara iristeko ordenan beteko dira.
Garnatxa, tempranillo, chardonnay, graciano, moskatel... denok dugu haien aditzera, eta, ziur aski, denok dastatuko genituen noizbait haiekin egindako ardoak. Baina, ikusiak al dituzue haien mahatsak? Usainduak? Dastatuak? Nolako mahatsak, halako ardoa?
Jarduera honetan ardo dastaketa eta mahats bildu berrien barietateak konbinatuko ditugu, fruta soil bat munduko edari liluragarriena nola bihurtzen den ulertzeko (eta gozatzeko).
IKERTZAILEAK
![]() |
![]() |
Gonzaga Santesteban |
Nazareth Torres |