Introducir texto para la búsqueda (*)
Introducir texto para la búsqueda (*)
  • ES
  • EU

2023

NUPen ikertzen diren hainbat produkturen dastaketa gidatuak.

 

Partes de este texto:

"Birbizi" dastaketak


Ikerketa institutua
Nekazaritza eta Elikagaien Katearen Berrikuntza eta Iraunkortasun Ikerketarako Institutua (IS-FOOD )

Tokia: Civican

Eguna: irailak 29, ostirala

Saioak: 17:00  | 17:30  | 18:00  eta 18:30    

Aforoa: 25 lagun

INSKRIPZIOA

 

 

Garaiotan elikagaiak xahutzea da nekazaritzako elikagaien industriaren problema handietako bat. Hori horrela, BIRBIZIn, industria horretan gutxiegi erabilitako azpiproduktuei beste erabilera bat emateko egiten dute lan, eta norabide horretako ikerketa egiten, abiapuntu harturik produktu ekologikoak eta jasangarriak, eta zero hondakin sortzeko helburuz:

Gaztagintzan, gazta egitean sobera gelditzen den likidoa oso kutsakorra da, eta, beraz, BIRBIZIn hari beste aplikazio eta erabilera batzuk bilatzen ari dira, produktu horiei bigarren bizitza bat emateko.

Bestalde, olioaren industrian, olibatik olioa atera ondoren oliba-hondarrei geratzen zaien soberako likidoa erabiltzen dute: olio-zuku urtsua.

Eta zukuen industrian, laranjaren azala eta mamia produktu berriari beste zapore bat emateko eta antioxidatzaileak emateko erabiltzen ahal da.

Horrekin, edari-dastatzaileek bakterio ugariko azpiproduktuak dastatuko dituzte, tartean jogurtaren bakteriodunak –onak dira mikrobiotarako–, laranjaren C bitamina ere badutenak –olio-zuku urtsuaren antioxidatzaile ugari ditu–. 

 

 

IKERTZAILEA

 

Iosune Cantalejo
Elikagaien
Teknologia
+ profila ikusi

 

 

 

 

 

 

2024KO PROGRAMA

OTAMEN BAT GAUA BAINO LEHEN. ENTZUN PROTAGONISTEI!

Kultura Zientifikoaren Unitatea
Sekuoia eraikina
Arrosadiko campusa
31006 Iruñea
Tel. 948 16 84 08
Posta elektronikoaren bidezko kontaktua
@cultUPNA