Introducir texto para la búsqueda (*)
Introducir texto para la búsqueda (*)
  • ES
  • EU

2021

Ostirala, Irailak 24 

Partes de este texto:

Oliba-olioaren dastaketa

XX

Ikerketa-taldea: IS Nekazaritza Ekonomia

Lekua: Civican

Saioak: 18:00  - 18:45  - 19:30  -  20:15

Aforoa: 10 pertsona       

     

 

 

 

 

ERRESERBATU  

 

Azalduko dizugu gauzen zergatikoa, merkataritza-sailkapenak, frutatze berdea edo heldua, edo zergatik diren desberdinak usain-ñabardura batzuk beste batzuetatik. Zer bilatu behar dugu etiketan? Zer jakinarazten digu azidotasunak? Garrantzitsua al da kolorea? Zer esan nahi du lehenengoz hotzean zapaltzeak? Olio biziak, minak, fruta gustukoak... Zeren arabera dira halakoak?

Oliba-olio birjina estra dastatuko dugu, olio baten ezaugarriak identifikatzen lagunduko dizuten funtsezko alderdiak ezagutzeko eta, zure gustuen edo beharren arabera, ondo aukeratzeko. Lau olio mota probatuko dituzu itsumustuan. Identifikatutakoan, prezioa asmatu beharko duzu, hainbat ezaugarri kontuan hartuta: jatorria, ziurtagiria, barietatea...

IKERTZAILEAK

  

María Ancín
Nekazaritzako Ingeniaritza
+ ver perfil

Lara  Bou 
Nutrizioa eta Marketina
+ver pérfil    

2024KO PROGRAMA

OTAMEN BAT GAUA BAINO LEHEN. ENTZUN PROTAGONISTEI!

Kultura Zientifikoaren Unitatea
Sekuoia eraikina
Arrosadiko campusa
31006 Iruñea
Tel. 948 16 84 08
Posta elektronikoaren bidezko kontaktua
@cultUPNA