Hasiera > Ikertzaileen Gau Europarra > Gau Europarra > Aurreko edizioak > 2021 > Zientziazko dastaketak
Ikerketa-taldea: IS Nekazaritza Ekonomia
Lekua: Civican
Saioak: 18:00 - 18:45 - 19:30 - 20:15
Aforoa: 10 pertsona
Azalduko dizugu gauzen zergatikoa, merkataritza-sailkapenak, frutatze berdea edo heldua, edo zergatik diren desberdinak usain-ñabardura batzuk beste batzuetatik. Zer bilatu behar dugu etiketan? Zer jakinarazten digu azidotasunak? Garrantzitsua al da kolorea? Zer esan nahi du lehenengoz hotzean zapaltzeak? Olio biziak, minak, fruta gustukoak... Zeren arabera dira halakoak?
Oliba-olio birjina estra dastatuko dugu, olio baten ezaugarriak identifikatzen lagunduko dizuten funtsezko alderdiak ezagutzeko eta, zure gustuen edo beharren arabera, ondo aukeratzeko. Lau olio mota probatuko dituzu itsumustuan. Identifikatutakoan, prezioa asmatu beharko duzu, hainbat ezaugarri kontuan hartuta: jatorria, ziurtagiria, barietatea...
IKERTZAILEAK
![]() |
|
María Ancín Nekazaritzako Ingeniaritza + ver perfil |
Lara Bou |