Hasiera > Ikertzaileen Gau Europarra > Gau Europarra > Aurreko edizioak > 2021 > Zientziazko dastaketak
Ikerketa-taldea: Frutagintza eta Mahastizaintza Aurreratua
Lekua: Civican
Saioak: 18:15 - 19:30
Aforoa: 10 pertsona
Frutarik ezagunena da, fruta debekatua, ipuinen eta mitoen protagonista. Nafarroan bertako 300 sagar mota inguru daude mendeetan zehar produkzio leku txikietan landatuak. Horietako batzuk emango dizkizugu probatzeko, NUPeko Germoplasmako Bankuan gordeta daudenak, zaporea, testura, desberdintasunak... ikus ditzazun. Gaur egun, ekoizpen handiari eta laborantza intentsiboari egokitutako barietate gutxi batzuk lantzen dira. Eskaintzaren murrizketa bortitz horren ondorioz, zenbait barietate baztertu egin dira, hala nola De Mine, Sargar Tomatea , Sagar Muxika, Baztandarra edo Botille, gaur egun ohituta gauden zapore eta sentsazioetatik oso bestelakoak eskaintzen dituzten sagarrak.
IKERTZAILEAK
![]() |
![]() |
![]() |
|
Carlos Miranda Nekazaritzako Ingeniaritza + ver perfil |
María Jesús Laquidain Nekazaritzako Ingeniaritza + ver perfil |
Jorge Urrestarazu Nekazaritzako Ingeniaritza + ver pérfil |