Introducir texto para la búsqueda (*)
Introducir texto para la búsqueda (*)
  • ES
  • EU

2021

Ostirala, Irailak 24 

Partes de este texto:

Bertako sagarren dastaketa

Ikerketa-taldea: Frutagintza eta Mahastizaintza Aurreratua

Lekua: Civican

Saioak: 18:15  - 19:30    

Aforoa: 10 pertsona

     

ERRESERBATU

 

 

Frutarik ezagunena da, fruta debekatua, ipuinen eta mitoen protagonista. Nafarroan bertako 300 sagar mota inguru daude mendeetan zehar produkzio leku txikietan landatuak. Horietako batzuk emango dizkizugu probatzeko, NUPeko Germoplasmako Bankuan gordeta daudenak, zaporea, testura, desberdintasunak... ikus ditzazun. Gaur egun, ekoizpen handiari eta laborantza intentsiboari egokitutako barietate gutxi batzuk lantzen dira. Eskaintzaren murrizketa bortitz horren ondorioz, zenbait barietate baztertu egin dira, hala nola De Mine, Sargar Tomatea , Sagar Muxika, Baztandarra edo Botille, gaur egun ohituta gauden zapore eta sentsazioetatik oso bestelakoak eskaintzen dituzten sagarrak.

 

IKERTZAILEAK

           
Carlos Miranda
Nekazaritzako Ingeniaritza
+ ver perfil
María Jesús Laquidain
Nekazaritzako Ingeniaritza
+ ver perfil
Jorge Urrestarazu
Nekazaritzako Ingeniaritza
+ ver pérfil
 

 

2024KO PROGRAMA

OTAMEN BAT GAUA BAINO LEHEN. ENTZUN PROTAGONISTEI!

Kultura Zientifikoaren Unitatea
Sekuoia eraikina
Arrosadiko campusa
31006 Iruñea
Tel. 948 16 84 08
Posta elektronikoaren bidezko kontaktua
@cultUPNA