Introducir texto para la búsqueda (*)
Introducir texto para la búsqueda (*)
  • ES
  • EU

Proiektuak

2024(e)ko ekainaren 6a

Sukaldariak eta Zientzia. Elkarrizketak eta Dastaketa.

SAIOA DOAKOA DA, BAINA IZENA EMAN BEHAR DA ALDEZ AURRETIK


2024ko ekainaren 13a
Ardo gorritik bermutera

Non: Baserriberri taberna jatetxean (San Nikolas kalea, 32. Iruñea)

Zer ordutan:  17:00etatik 19:00etara

Hizlariak

  • Pilar García Granero, enologoa eta Basque Culinary Centerreko Sommelier Lanbideko eta Enomarketineko Masterraren koordinatzailea.

  • Montserrat Navarro Huidobro, , ikertzailea Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-FoodNekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan. 

  • Moderatzailea: Idoya Fernández, irakaslea, bai eta ikertzailea ere Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-Food Nekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan.

“Sukaldariak eta Zientzia” zikloko saio berri honetan, bermut nafar bat aurkeztuko dute, zeina NUPek egin baitu oinarri gisa EVENAk (Nafarroako Mahastizaintza eta Enologia Zentroak) emandako urteko ardo gorri bat erabiliz. Pilar García Granero enologoak eta Montserrat Navarro ikertzaileak, elkarrizketa eta dastaketa gidatu baten bidez, bermutaren oinarrian den kontzeptua eta hura egiteko erabilitako prozesua aurkeztuko dituzte, eta bermutaren diseinuaren funtsezko puntuak nabarmenduko. Baserriberri jatetxeko sukaldariek diseinatutako aperitibo txiki bat emanen da bermutarekin batera.

Antolatzailea: Nafarroako Unibertsitate Publikoaren Kultura Zientifikoaren Unitatea