2024(e)ko ekainaren 6a
Sukaldariak eta zientzia. Elkarrizketak eta dastaketa.

2024ko azaroaren 20a
Barazkiak eta izotza
Lekua: Veduarte jatetxea (Baluarteko plaza, z.g., Iruñea)
Ordua: 18:00etatik 19:30era
Hizlariak:
- Nacho Gómara, Iruñeko Verduarte jatetxeko chefa
- Ignacio Angós Iturgaiz, ikertzailea Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-Food, Nekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan.
- Moderatzailea: Idoya Fernández, irakaslea, bai eta ikertzailea ere Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-Food, Nekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan.
2024ko azaroaren 28a
Antzinako teknikak: tradiziotik berrikuntzara
Lekua: Baserriberri jatetxea (San Nikolas kalea, 32., Iruñea)
Ordua: 17:30etik 19:00etara
Hizlariak:
- Eneko Izkue Colio, chefa, bai eta Basque Culinary Centerreko irakaslea ere, antzinako tekniketan, hartziduretan eta entzimetan espezializatua.
- Luken Vigo Echeverría, bazkide jabea, chef exekutiboa, grupo bberriko I+G, one-k gastrolab.
- Moderatzailea: Idoya Fernández, irakaslea, bai eta ikertzailea ere Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-Food Nekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan.
2024ko abenduaren 5a
Antzinako teknikak: tradiziotik berrikuntzara
Lekua: Baserriberri jatetxea (San Nikolas kalea, 32., Iruñea)
Ordua: 17:30etik 19:00etara
Hizlariak:
- Eneko Izkue Colio, chefa, bai eta Basque Culinary Centerreko irakaslea ere, antzinako tekniketan, hartziduretan eta entzimetan espezializatua.
- Danel Ortubay Diez , bazkide jabea, chef exekutiboa, grupo bberriko I+G, one-k gastrolab.
- Moderatzailea: Idoya Fernández, irakaslea, bai eta ikertzailea ere Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-Food, Nekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan.
Antolatzailea: Nafarroako Unibertsitate Publikoaren Kultura Zientifikoaren Unitatea
2024ko ekainaren 13a
Ardo gorritik bermutera
Non: Baserriberri taberna jatetxean (San Nikolas kalea, 32. Iruñea)
Zer ordutan: 17:00etatik 19:00etara
Hizlariak:
- Pilar García Granero, enologoa eta Basque Culinary Centerreko Sommelier Lanbideko eta Enomarketineko Masterraren koordinatzailea.
- Montserrat Navarro Huidobro, , ikertzailea Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-Food Nekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan.
- Moderatzailea: Idoya Fernández, irakaslea, bai eta ikertzailea ere Nafarroako Unibertsitate Publikoko IS-Food Nekazaritzako Elikagaien Katearen Berrikuntzarako eta Jasangarritasunerako Ikerketa Institutuan.
“Sukaldariak eta Zientzia” zikloko saio berri honetan, bermut nafar bat aurkeztuko dute, zeina NUPek egin baitu oinarri gisa EVENAk (Nafarroako Mahastizaintza eta Enologia Zentroak) emandako urteko ardo gorri bat erabiliz. Pilar García Granero enologoak eta Montserrat Navarro ikertzaileak, elkarrizketa eta dastaketa gidatu baten bidez, bermutaren oinarrian den kontzeptua eta hura egiteko erabilitako prozesua aurkeztuko dituzte, eta bermutaren diseinuaren funtsezko puntuak nabarmenduko. Baserriberri jatetxeko sukaldariek diseinatutako aperitibo txiki bat emanen da bermutarekin batera.
Antolatzailea: Nafarroako Unibertsitate Publikoaren Kultura Zientifikoaren Unitatea
Volver