Tokia: NIBGMETeko gradu-aretoa. Olibondoak eraikineko 1. solairua. Arrosadiko campusa.
Ordua: 11:00etatik 13:30era
Hizlariak:
Sormena, diseinua, zientzia eta arteak goi sukaldaritzan batzen dira jasangarritasunari eta elikagaiak xahutzearen aurkako borrokari heltzeko. Zero Food Waste korronte gastronomikoa ezagutuko dugu, baita intsektuak erabiltzen dituzten abangoardiako gastronomiaren zenbait ikerketa-proiektu ere. Sukaldariak sukaldaritza-erakustaldi txiki bat eginen du bere ikerketa-proiektuetan oinarritutako zenbait zizka-mizka aurkezteko, eta, gero, solasean arituko da bertaratutakoekin.
Tokia: NIBGMETeko gradu-aretoa. Olibondoak eraikineko 1. solairua. Arrosadiko campusa.
Ordua: 11:00etatik 13:30era
Hizlariak:
Edariak ardatz dituzten nazioarteko jatetxe garaikideetako I+G-ko sailetan destilatzen dira ardoaren eta garagardoaren joera berriak, kombucha eta SCOBY produktu potentziala. Berrikuntzarako, sormenerako eta posizionamendurako modu bat dira, bai elikagaien industrian, bai espazio gastronomikoetan. Saioaren ondoren, dastaketa txiki bat eginen da, Europako jatetxe garaikideetako alkoholik gabeko jan-edanen uztarketarako kartan dauden zenbait erreferentziatan eta destilatu berritzaileetan oinarritua
Esther Merino. Ikertzaile, diseinatzaile eta aholkularia Gastronomia Garaikiderako Edarietan, Aretoan eta Jan-edanen Uztarketan.
Tokia: Tuterako campuseko ekitaldi aretoa
Ordua: 18:00etatik 20:00etara
Hizlariak:
Bateragarriak al dira Nafarroako errezeta tradizionalak eta I+G+b-a? Tuterako bi sukaldari ezagun eta ikertzaile aditu bat La Mejanako produktuei buruz mintzatuko dira, nekazaritzako praktika jasangarriei buruz, sasoikotasunaren garrantziari buruz edo bertako laboreen baldintzatzaile nagusiei eta haiek prestatzeko prozesuari buruz, errezeta tradizionalei lotutako sukaldaritza-tekniken eta teknika berritzaileen arteko bateragarritasunaren ikuspegitik. Antzinako teknikak berreskuratzeko gakoak ezagutuko ditugu; teknika horien artean daude ontzea, beratzea eta ketzea. Solasaldia hasteko, bertaratutakoek dastaketa txiki bat eginen dute erakusgarri gisa.
Antolatzailea: Nafarroako Unibertsitate Publikoa
Zientziaren eta Berrikuntzaren Ministerioko Zientziarako eta Teknologiarako Espainiako Fundazioak laguntza eman du