Kodea: 501303 | Irakasgaia: ABERE EKOIZPENAK | ||||
Kredituak: 6 | Mota: Nahitaezkoa | Ikasmaila: 2 | Iraupena: 1º S | ||
Saila: Agronomia, Bioteknologia eta Elikadura | |||||
Irakasleak: | |||||
INSAUSTI BARRENECHEA, MIREN KIZKITZA (Resp) [Tutoretzak ] | URRUTIA VERA, OLAIA [Tutoretzak ] |
Abere-ekoizpeneko oinarriak. Abere-elikadura.
Abere- espezie desberdinen ezaugarri emankorrak.
Ekoizpen-sistema nagusien identifikazioa.
Espezie bakoitzetik lortutako produktu nagusiak eta bere testuinguru sozio-ekonomikoa.
Abere-ekoizpeneko bioteknologiaren aplikazioak
- R1 Animalia ekoizpenaren garrantzia ulertzea
- R2 Animalien ekoizpen ezaugarriak ezagutzea
- R3 Animalia ekoizpen sistemak identifikatzea
- R4 Animalia elikaduraren oinarriak ezagutzea
- R5 Animalia produktu nagusiak eta beraien inguru sozio-ekonomikoa ezagutzea
- R6 Animalia ekoizpenean aurrera eraman daitezken bioteknologiaren aplikazioak aztertu
RESULTADOS APRENDIZAJE ENAEE:
ENAEE-6: La capacidad de aplicar su conocimiento y comprensión al análisis de la ingeniería de productos, procesos y métodos.
ENAEE-17: Funcionar de forma efectiva tanto de forma individual como en equipo.
ENAEE-18: Utilizar distintos métodos para comunicarse de forma efectiva con la comunidad de ingenieros y con la sociedad en general.
Metodologiak | Ordu presentzialak | Ordu ez presentzialak |
A-1 Aukerpen saioak | 22.5 | |
A-2 Saio praktikoak | 22.5 | |
A-3 Taldeko tutoretza eta taldeko eztabaida | ||
A-4 Lanak | 12 | 22.5 |
A-5 Material irakurketa | 30 | |
A-6 Banakako ikastea | 37.5 | |
A-7 Azterketa | 3 | |
A-8 Banakako tutoretza | ||
¿ | ||
Guztira | 60 | 90 |
Resultado de aprendizaje | Sistema de evaluación | Peso (%) | Carácter recuperable |
R1, R3, R5 | Irakaslearen erregistroa | %15 | Ez |
R1, R2, R3, R4, R5, R6 | Ikasitako kontzeptuak jasotzen dituen idatzizko froba | %50 Gaia gainditzeko, atal honetan 10errik 5 puntu lortu behar dira gutxienez | Jarduera berreskuragarria froga idatzi baten bidez |
R2, R3, R4, R5 | Taldeko proiektu txikiak | %10 | Ez |
R1, R2, R3, R4, R5, R6 | Taldeko proiektua nagusia. Arazoak ebazten dituen eta emaitzak analizatzen dituen talde-lana. Lanaren aurkezpen koordinatua eta homogeneoa | %25 | Ez |
Se realizan varias pruebas escritas durante el semestre y la evaluación es continua.
Los trabajos individuales y en grupo se realizan a lo largo del semestre y se pueden entregar y presentar ¿on line¿.
Finalmente, habrá una prueba final escrita que puede hacerse con la herramienta Exámenes de MiAulario en caso de no presencialidad.
Sar zaitez irakasleak liburutegiari eskatu dion bibliografian.
Cole, H. H. y Ronning, M. (1980) Curso de Zootecnia. Editorial Acribia. Zaragoza,
- EAAP (1994) Proceedings of the Fourth Zodiac Symposium Biological basis of sustainable animal production. Wageningen, The Netherlands
- FAO (2009) El estado mundial de la agricultura y la alimentación. La ganadería, a examen, FAO, Roma.
- FAO (2009) La larga sombra del ganado. Problemas ambientales y opciones. FAO, Roma.
- Pond, W. G. (2006) .Introducción a la Ciencia Animal. Editorial Acribia. Zaragoza
- Wadsworth, J. (1997) Análisis de Sistemas de Producción Animal - Tomo 1: las Bases Conceptuales. (Estudio FAO Producción y Sanidad Animal 140/2), FAO, Roma.
- Wadsworth, J. (1997) Análisis de Sistemas de Producción Animal - Tomo 2: Las Herramientas Básicas. (Estudio FAO Producción y Sanidad Animal 140/2) FAO, Roma.